Splitcamera Support Forum

Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

[read-only] Announcements from SplitCam Video Software about new releases, bugfixes and other news from SplitCam Team

Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby SPLITCAM SUPPORT » Sat Dec 15, 2012 3:05 pm

To all skype users , We feixed Skype Problem

1. download new beta SplitCamSetup.v.5.4.6.34 Beta - http://splitcamera.com/SplitCamSetup_v5.4.6.34.exe
2. Close your Skype (IMPORTANT)
3. Install Splitcam and reboot your PC.
4. Start Splitcam and Skype

If you still have some problem with Skype please don't hesitate to contact us .
User avatar
SPLITCAM SUPPORT
Site Admin
 
Posts: 120
Joined: Sat Jul 16, 2005 7:34 am

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby vicven2 » Fri Dec 21, 2012 6:29 pm

I tried following these instructions on a Windows 7 machine, but Skype still could not find a the splitcam, and other apps could no longer connect to splitcam. Undoing the fix allowed the other apps to function again, but still no skype.

Thanks.

Using:
Skype 6.0.0.126
Yawcam 0.3
Google Chrome running Google hangout
vicven2
User
 
Posts: 1
Joined: Fri Dec 21, 2012 6:23 pm

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby SPLITCAM SUPPORT » Mon Dec 24, 2012 5:52 pm

Try to install this verion : http://splitcamera.com/SplitCamSetup_v5.4.6.34.exe and follow by instruction in first post on this topic

vicven2 wrote:I tried following these instructions on a Windows 7 machine, but Skype still could not find a the splitcam, and other apps could no longer connect to splitcam. Undoing the fix allowed the other apps to function again, but still no skype.

Thanks.

Using:
Skype 6.0.0.126
Yawcam 0.3
Google Chrome running Google hangout
User avatar
SPLITCAM SUPPORT
Site Admin
 
Posts: 120
Joined: Sat Jul 16, 2005 7:34 am

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby Michael » Wed Dec 26, 2012 3:18 pm

Hi,

i would like to use Splitcam as camera source for skype on Windows XP.

I tested 3 Splitcam versions:

1)
stable version 5.4.6.0 -> video files play in Splitcam but Skype does not find cam

2)
beta version 5.5 -> Splitcam crashes when I add a video file as source with no error message

3)
beta version 5.4.6.34 as recommended in other thread
Splitcam crashes when I add a video file as source Error Message: CDirectShow - Problem on line 2612

the video files plays without problems in media player. Codecs are installed. DirectX updates are installed. XP is patched (Windows Update).

What can I do to get it working?

thanks,

Michael
Michael
User
 
Posts: 2
Joined: Wed Dec 26, 2012 2:57 pm

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby Michael » Wed Dec 26, 2012 7:49 pm

did some more testing on win7 64 bit and got the same error "CDirectShow - Problem on line 2612"
in beta version 5.4.6.34

could fix this issue by installing ffdshow 1.2.4422 from http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/ after the splitcam install.

... just in case someone gets the same error.

regards,

Michael
Michael
User
 
Posts: 2
Joined: Wed Dec 26, 2012 2:57 pm

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby Dantes » Wed Dec 26, 2012 9:01 pm

SplitCam does not find the device in Skype and Adobe Flush Player.
How to fix it?

P.s I'm from Russia, so please write clear, unnecessarily Google can translate not very clear)
Dantes
User
 
Posts: 1
Joined: Wed Dec 26, 2012 8:56 pm

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby SPLITCAM SUPPORT » Thu Dec 27, 2012 1:09 pm

Hello Dantes
Please do next steps :
1. Uninstall splitcam from your PC.
2. Reboot your PC.
3. After rebooting download and install this version of splitcam : http://splitcamera.com/SplitCamSetup_v5.4.6.34.exe ( this version was updated today).
4. Reboot your PC again ( IMPORTANT).
5. After rebooting open SplitCam and Skype.

I hope this help you !

Thanks


Dantes wrote:SplitCam does not find the device in Skype and Adobe Flush Player.
How to fix it?

P.s I'm from Russia, so please write clear, unnecessarily Google can translate not very clear)
User avatar
SPLITCAM SUPPORT
Site Admin
 
Posts: 120
Joined: Sat Jul 16, 2005 7:34 am

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby Porky Rottenham » Sun Apr 14, 2013 11:55 pm

I've given this a good try, but so far, no success.

I downloaded v5.4.6.34 via your link. Uninstalled existing version, rebooted, installed new version. "About" now says v5.4.6.27 beta. No problem.

Skype has a new webcam now. Unfortunately it's not called SplitCam. It's called "IP Camera [MPEG/MJPEG]" No problem. But, there's no video.

Google+ Hangouts lists this same device, as well as two others - SplitCam Video Capture, and SplitCam Video Capture+. I got video on one of them, but I can't tell which one, because the video froze while I was switching.

I'm going to wait until I hear from you before testing further.

........................

W7-64 Pro
Core I5-4
32GB RAM
Porky Rottenham
User
 
Posts: 2
Joined: Sun Apr 14, 2013 11:07 pm

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby Fortra » Mon Apr 15, 2013 5:23 am

Would recommend you select the "Splitcam Video Capture" :wink:

Porky Rottenham wrote:I've given this a good try, but so far, no success.

I downloaded v5.4.6.34 via your link. Uninstalled existing version, rebooted, installed new version. "About" now says v5.4.6.27 beta. No problem.

Skype has a new webcam now. Unfortunately it's not called SplitCam. It's called "IP Camera [MPEG/MJPEG]" No problem. But, there's no video.

Google+ Hangouts lists this same device, as well as two others - SplitCam Video Capture, and SplitCam Video Capture+. I got video on one of them, but I can't tell which one, because the video froze while I was switching.

I'm going to wait until I hear from you before testing further.

........................

W7-64 Pro
Core I5-4
32GB RAM
@ USERS, NO BS - PLEASE USE ONE OF THE EXISTING APPROPRIATE TOPIC THREAD WHEN POSTING ANY OF
YOUR QUESTIONS ON HERE... BY USING THE BRIGHTLY
LIT AND NOTICEABLE (POST REPLY) GREEN BUTTON
FOLLOW ARROW DIRECTION BELOW.

<|==<<<
User avatar
Fortra
Profi User
 
Posts: 485
Joined: Mon Feb 07, 2011 1:00 pm
Location: United Kingdom

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby paulogaytano13 » Wed Jul 03, 2013 1:33 pm

help me plsss i connot open splitcam using skype.. it says.. cant start video. try closing other programs that might be using youre webcam... im using window 7.. splitcam v5.4.6.. skype v5.6 tnx for helping me
Attachments
111.jpg
eror
paulogaytano13
User
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 03, 2013 1:19 pm

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby Fortra » Thu Jul 04, 2013 9:24 am

@ paulogaytano13,

What make or model type is your camera?
@ USERS, NO BS - PLEASE USE ONE OF THE EXISTING APPROPRIATE TOPIC THREAD WHEN POSTING ANY OF
YOUR QUESTIONS ON HERE... BY USING THE BRIGHTLY
LIT AND NOTICEABLE (POST REPLY) GREEN BUTTON
FOLLOW ARROW DIRECTION BELOW.

<|==<<<
User avatar
Fortra
Profi User
 
Posts: 485
Joined: Mon Feb 07, 2011 1:00 pm
Location: United Kingdom

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby SK2_Guy » Wed Jul 24, 2013 11:43 am

I am using v5.4.6.34b (even tho the about shows 5.4.6.27b) on 32bit Win7 Pro and 32bit XP Pro.

In my experience, Skype must be running before Splitcam for Skype to show Splitcam in the video options drop down list.

If like me you want both to run at startup, use a launch delay utility (I use IObits Startup Manager, part of the Advanced System Care tools) to add a 30 second delay to Splitcams startup at boot time. This way it ensures Skype is up and running before Splitcam launches.
SK2_Guy
User
 
Posts: 2
Joined: Tue Sep 25, 2012 8:49 am

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby SPLITCAM SUPPORT » Fri Aug 23, 2013 8:45 pm

Hello all SplitCam users! Skype problem fixed!
Today we made new SplitCam beta and ask you to test it. You can download it from :
http://splitcamera.com/SplitCamSetup_v5.10.4.1.exe

In this version:
- New updated and improved video driver
- Audio support. Now audio also can be splitted.
- Several audio sources support and audio effects
- New skin for more stable work
- Windows 8 support
- Less significant bug fixes.
User avatar
SPLITCAM SUPPORT
Site Admin
 
Posts: 120
Joined: Sat Jul 16, 2005 7:34 am

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby resam19 » Thu Dec 26, 2013 9:25 am

I have fixed the problem regarding Skype not detecting splitcam if splitcam running in the system before Skype starts. I am using latest stable version 5.15.4.1. Now splitcam goes well with Skype just like other programs. Now it does not matter splitcam running or no when Skype starts. In fact now I use splitcam with multiple programs like Skype, Paltalk, yahoo messenger, Facebook video chat etc same time. Very normal resource is being used by splitcam.
resam19
Advanced User
 
Posts: 27
Joined: Sat Mar 23, 2013 9:19 am

Re: Skype and SplitCam. If SplitCam doesn't work with Skype

Postby prayer8888 » Sat Nov 28, 2015 7:17 pm

hey guys. I need some help, when i start in Skype VIdeocall with splitcam video driver and a Video inside Splitcam the screen (in Skype) shows just a green screen and video is not starting. what coul i do? but in SPlitcam the video continue.... what is false? :|
prayer8888
User
 
Posts: 1
Joined: Sat Nov 28, 2015 7:02 pm

Next

Return to ANNOUNCEMENTS

User Menu

Login



Powered by phpBB © 2000-2012 phpBB Group | Designed by Splitcamera team