Search found 12 matches

by glcohen
Fri Dec 23, 2011 6:44 am
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

Please do bore me with an explanation - and why you have been unable to take the audio out of the IEEE1394 feed. I suspect that your technical knowledge is the problem and instead of finding someone who can provide a solution you have taken to abusing members of this forum.
by glcohen
Wed Dec 21, 2011 7:01 am
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

It now occurs to me that the problem may be more difficult than I thought. There will need to be be some software solution to prevent acoustic feedback between the camera microphone and the computer speakers. I presume that some sort of very clever audio processing can do this - but I may be wrong.
by glcohen
Wed Nov 09, 2011 8:17 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

Please understand that my use of Adobe Premier was only to show that connecting the camera directly to the computer via the IEEE1394 port does actually put audio into the computer. There is no need to use TrackerCam which anyway has no audio facility. Maybe you do not appreciate that SplitCam needs ...
by glcohen
Tue Nov 08, 2011 9:23 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

I enclose a screen shot of the properties of a samll demonstration file which recorded video and audio straight from the camera via the IEEE 1394 connection.
The file is AVI Movie.
by glcohen
Tue Nov 08, 2011 3:14 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

I had not noticed that there is a utility with my Motherboard that allows selection of either line input, mic input or stereo mix for the Realtec HDA Primary input. However, selecting any of these still does not produce any audio from SplitCam. Incidentally the slider in the audio section of SplitCa...
by glcohen
Tue Nov 08, 2011 1:17 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

I only used Adobe Premier Elements to show that my connections are OK. SplitCam shows no video or audio if Premier Elements is capturing and Premier Elements will not capture video or audio if SplitCam is running.
by glcohen
Tue Nov 08, 2011 10:08 am
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

My motherboard is a Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 and I can select the HD audio stream in SplitCam - but no audio appears. I have shown that the connection and camera are OK by recording directly to hard disk from the camera using the Adobe Premier Elements capture function, with the camera set as I have...
by glcohen
Mon Nov 07, 2011 8:26 am
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

I do understand what is going on. My DV camera connects directly to my computer via an IEEE 1394 port which passes both audio and video to the computer with the camera set to memory mode so that the tape transport is turned off. What your program should be doing is to take the audio stream available...
by glcohen
Sun Nov 06, 2011 12:58 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

Having to use a separate microphone when using a DV Camera can't be considered as having a version of SplitCam that works properly. You also need to sort out the beta 5.5 crashing when the audio control are moved (it was the lower slider but I can't remember what it was labelled).
by glcohen
Sun Nov 06, 2011 11:11 am
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

What old versions - and where are they? The present non beta version does not have working audio.
by glcohen
Sun Nov 06, 2011 8:06 am
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

The camera ia a SONY DCR-TRV20E
by glcohen
Wed Nov 02, 2011 4:36 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.
Replies: 33
Views: 66927

Re: Splitcam takes my webcam videos but there is NO SOUND.

I can't find any place to report bugs in SplitCam 5.5 so I will do it here. SplitCam 5.4.3 worked fine letting me use a DV Camera via a 1394 port for Skype but with a separate microphone. The SplitCam 5.5 beta starts from Skype with an "Unspecified Error" small error box on the desktop. After closin...