Search found 8 matches

by bgb1953
Tue May 02, 2017 4:07 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: No video since 29th April
Replies: 3
Views: 30046

No video since 29th April

I have a problem which started last saturday. Suddenly my Logitech HD Pro C920 stopped working with Splitcam, only showing a black screen. It has worked fine before that, using Splitcam v7.5.1.4. The camera still works in Skype and Logitechs own camera software so I know its not a camera or driver i...
by bgb1953
Fri Sep 30, 2016 1:53 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: SplitCam v7.5.1.4 Beta
Replies: 7
Views: 38676

Re: SplitCam v7.5.1.4 Beta

it's
Microsoft Windows [Version 10.0.14393]
by bgb1953
Fri Sep 30, 2016 1:21 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: SplitCam v7.5.1.4 Beta
Replies: 7
Views: 38676

Re: SplitCam v7.5.1.4 Beta

OK thanks, but I have had no trouble using the version I have even with Adobe Flash in Firefox so all issues resolved?
by bgb1953
Fri Sep 30, 2016 9:39 am
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: SplitCam v7.5.1.4 Beta
Replies: 7
Views: 38676

Re: SplitCam v7.5.1.4 Beta

I have version 7.4.4.1 installed and todays Windows 10 update (29/9/16) seems to have fixed the initial problem introduced with the anniversary update which made it impossible to use SC.

Is it necessary to install the beta version now or wit for the final version of SC?
thanks
by bgb1953
Sun Aug 14, 2016 6:22 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Windows 10 and SplitCam
Replies: 13
Views: 65480

Re: Windows 10 and SplitCam

Notwithstanding my previous comments, there appears to be an issue with the latest Logitech software and drivers with the latest version of win10. I have installed the windows standard driver for the cam instead of the Logitech ones and all seems OK. So apologies, its not a sc issue it appears.
by bgb1953
Sun Aug 14, 2016 5:47 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Windows 10 and SplitCam
Replies: 13
Views: 65480

Re: Windows 10 and SplitCam

I reset the video configuration as you suggested, started SC which functions OK, but this service I mentioned just slowly increases CPU use until the cam freezes. After 10 mins the service is now taking up 20% of my CPU and still going up, SC its usual 10% or so. Seems a conflict with the new service?
by bgb1953
Sun Aug 14, 2016 5:39 pm
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Windows 10 and SplitCam
Replies: 13
Views: 65480

Re: Windows 10 and SplitCam

its a new service introduced with the new update,

it is explained here:

http://batcmd.com/windows/10/services/frameserver/
by bgb1953
Sun Aug 14, 2016 9:55 am
Forum: SPLITCAM SUPPORT
Topic: Windows 10 and SplitCam
Replies: 13
Views: 65480

Windows 10 and SplitCam

I have a problem with the latest version of Splitcam since the Win10 anniversary update. SC works OK but after about 5-10 minutes it causes the windows camera service to use 30+% of CPU cycles. Shutting down SC lets that service return to normal. It makes SC unusable unfortunately as the cam slowly ...